Minister jubler over jagt på skattefuskere

Skatteminister Kristian Jensen (V) roser Skats indsats mod velhavende danskeres ulovlige skattely. SF vil gøre "Projekt Kreditkort" permanent.

Læs mere
Fold sammen
Opsporingen af danske velhaveres hemmelige formuer i skattely er en solstrålehistorie, mener skatteministeren ifølge jp.dk.

"Skat skal fortsætte det gode arbejde. En del af Skats strategi er netop at bruge nye metoder, så vi kan fange de store svindlere, og projektet viser, at den virker," siger skatteminister Kristian Jensen (V) til netavisen.

Indtil videre har Skat udskrevet skatteregninger for 310 mio. kr. til skatteakrobater, der set med Skats briller har været lige lovlig kreative. Blandt andet har Skat rettet søgelyset mod den professionelle golfspiller Søren Hansen.

"Alle har pligt til at overholde de danske skatteregler, og Skat har pligt til at kontrollere og fange snydere uanset status og hvor kendte, de måtte være," siger Kristian Jensen, som dog ikke vil kommentere sagen mod den professionelle idrætsudøver.

Også hos oppositionspartiet SF er skatteordfører Jesper Petersen begejstret. Projekt Kreditkort forventes afsluttet inden for to til tre år, men han vil have gjort indsatsen permanent.

Ritzau