Minister gransker Vestas efter arbejdsskader

Det er ikke kun hos Siemens, at der er problemer med arbejdsskader fra giftstoffer. Også Vestas har problemet.

Det er ikke kun hos Siemens, at der er problemer med arbejdsskader fra giftstoffer. Også Vestas har problemet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun Siemens, der har problemer med ansatte, der har fået blandt andet eksem og luftvejssygdomme fra at arbejde med Epoxy. Det er også sket hos verdens største vindmølleproducent, danske Vestas.

Tidligere i maj fortalte DR, at mindst 64 medarbejdere var blevet alvorligt syge af arbejdet med vindmøller, mere specifikt arbejdet med stofferne epoxy og isocyanater.

»Jeg er blevet orienteret af Arbejdsskadestyrelsen om, at der også hos Vestas er sket indberetninger af arbejdsskader, der er knyttet til arbejdet med epoxy.«

»Så jeg har bedt Arbejdsskadestyrelsen undersøge alle anmeldelser, så vi kan få klarhed over, hvor omfattende problemet er,« siger beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen (V).

Vestas er samtidig også røget ind i den undersøgelse, Arbejdstilsynet iværksatte, da det kom frem, at Siemens havde problemer med skader fra arbejdet med epoxy.

»Det vi skal sikre er, at man i Danmark ikke bliver syg af at gå på arbejde. Vi ved, at epoxy er et meget giftigt stof, der kan være sygdomsfremkaldende. Så vi skal gøre, hvad vi kan, for at man undgår sygdomme.«

»Fra myndighedernes og virksomhedernes side skal vi nu gennemgå, at tingene er, som de bør være,« siger Jørn Neergaard Larsen.