Minister forudser et bedre liv til TV 2 efter salg

Regeringen tager hul på forberedelse til at privatisere TV 2. Det er ikke en kritik af tv-stationen, lyder det.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gav god mening, at staten i 1988 brød DR's tv-monopol ved at etablere TV 2. Men nu hvor TV 2 godt kan stå på egne ben, er der ikke længere grund til, at tv-stationen er statsejet, siger kulturminister Mette Bock (LA).

Hun er onsdag kaldt i samråd for at uddybe, hvorfor og hvordan regeringen ønsker at privatisere TV 2.

- Jeg tror, at TV 2 vil få et bedre liv, siger Mette Bock under samrådet og henviser til, at en privatisering vil give tv-stationen friere rammer til at lave nye strategiske satsninger.

- Regeringen finder det ikke hensigtsmæssigt, at vi stadig har så massiv en statslig dominans. Vi roser os selv af at leve i et frit demokratisk samfund med frie medier.

- Det er bestemt ikke nogen kritik af TV 2. Jeg synes, de gør det rigtig godt.

Regeringsgrundlaget slår fast, at staten ikke skal eje selskaber, som er "i direkte konkurrence med privatejede virksomheder". Derfor er det regeringens mål, at staten "som udgangspunkt skal afhænde" den slags selskaber.

- Regeringen ønsker at privatisere TV 2, efter den nuværende mediepolitiske aftale for 2015 til 2018 udløber, hedder det i regeringsgrundlaget, der slår fast, at forberedelsen af privatiseringen skal indledes i år.

- Der er ingen grund til ikke at sælge TV 2 og sige, at nu må TV 2 klare sig på markedsvilkår, siger Mette Bock.

Hun understreger, at regeringen vil sikre, at der fortsat er et "bredt udbud af public service indhold" efter et salg af tv-stationen.

Hvordan det præcis skal ske, giver hun ikke noget bud på. Men ministeren er ikke afvisende over for at gøre public service-forpligtelser til en del af et kommende udbud.

/ritzau/