Minister beklager banknedjustering

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen understreger, at regeringen presser på for at få fælles regler for håndtering af nødlidende pengeinstitutter, så den danske enegang forkortes.

Brian Mikkelsen, økonomi- og erhvervsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også på Christiansborg bliver der lagt mærke til det slag, som kreditvurderingsinstituttet Moody's endnu engang har givet de danske banker.

"Jeg har noteret mig dagens udmelding fra Moody’s. I den forbindelse vil jer slå fast, at Moody’s i øjeblikket fortager lignende undersøgelser i hele Europa. Det er altid beklageligt med nedjusteringer af danske pengeinstitutter," siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en emailkommentar til Berlingske Business.

Han understreger samtidig, at reaktionen på de finansielle markeder imidlertid er rolig her til formiddag.

Moody's angiver Bankpakke 3 og det faktum, at de danske politikere har vedtaget en afviklingsordning, hvor obligationsinvestorer kan tabe penge, hvis en bank går ned, som den udløsende faktor for dagens nedgradering. Men hos Brian Mikkelsen er der ingen fortrydelse at spore:

"I Danmark har et bredt politisk flertal vedtaget Bankpakke III, og vi har dermed taget et stort skridt mod at vende tilbage til en situation uden en generel statsgaranti, men hvor bankerne skal stå på egne ben uden økonomisk hjælp fra staten. Det kræver også, at banksektoren polstrer sig hertil," siger Brian Mikkelsen.

Han forsøger samtidig at understrege, at de danske politikere lægger hårdt pres på at få harmoniseret reglerne, så Danmark ikke længere vil stå alene.

"Det er en prioriteret sag for regeringen at få fælles europæiske regler for håndtering af nødlidende pengeinstitutter. Vi afventer i øjeblikket et direktivforslag fra EU-Kommissionen, der kommer senest til september. Vi følger nøje udviklingen på de finansielle markeder, og er hele tiden opmærksomme på den finansielle stabilitet," siger han.