Mini-PC årets julegave

Den svenske elektronikbranche tror, at de små computere på grund af krisen vil være populære julegaver i år.

Der vil være hårde men små pakker under juletræerne i Sverige i år. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Årets julegave bliver en mini-PC.

Den svenske brancheforening Elektronikbranschen tror, at de ultrabærbare og prisbillige computere vil sælge godt i julehandelen.

»Det er et perfekt produkt for mange forbrugere, som i år har mere ondt i tegnebogen end sædvanligt, og vi regner med, at der kommer til at ligge mange små, hårde julegaver under juletræerne i år,« siger Elektronikbranschens direktør, Anders Appelqvist, til Dagens Industri.

Tredobbelt salg i 2009

Branchen forventer, at der sælges mindst 100.000 mini-PCer i år i Sverige, og at salget næste år vil tredobles, fordi mini-PCerne vil æde sig ind på de bærbare PCer i standardstørrelse. I Danmark er der på de første tre måneder med mini-PCer solgt omkring 40.000 af slagsen.

De fleste anser mini-PCerne som et supplement til de bærbare PCer, fordi de på grund af størrelsen ikke er velegnede til mange timers arbejde. Til gengæld er de lynhurtigt på nettet og indbyder på grund af vægten til, at man virkelig har dem med sig på farten.

Sidste år var bedste julegavebud fra Elektronikbranschen en GPS-satellitmodtager. Det holdt ikke helt stik.

Danskerne tror på fladskærmsfjernsyn

Den danske Branchen Forbrugerelektronik (BFE) bød i sidste uge på, at fladskærmsfjernsynet igen i år tager vinderpladsen under juletræet, efterfulgt af spillekonsoller (Nintendo Wii, Sony Playstation og Microsoft Xbox 360) og digitale fotorammer, som kan vise familiebillederne.

LÆS MERE