Mini-offroader på gule plader

Ny offensiv. Suzuki viser i næste uge sin nye gulplade- serie hos forhandlerne. Den skal prøve at løfte arven efter succesen Grand Vitara.

SX4 er navnet på Suzukis lille fikse mini-offroader, som med de nye varebilsafgifter nu er klar på gule nummerplader. Den skal prøve at løfte arven efter succesen Grand Vitara.

- Vi har vel bygget et par hundrede af vores nye gulplademodeller om, og de er ude hos forhandlerne i næste uge, hvor SX4 med firehjulstræk vil koste 175.000 kr. plus moms, mens billigste SX4-model med tohjulstræk vil koste 110.000 kr. plus moms. Billigst bliver Ignis Van til 85.000 kr. plus moms, siger informationschef John Mogensen fra den danske Suzuki-importør.

Mest firmabilerSuzuki gik i gang med at ombygge sine SX4-, Ignis- og Lianamodeller, da Folketinget påbegyndte sit lovarbejde om gulpladebiler, og man var allerede klar med en godkendelse fra Færdselsstyrelsen i slutningen af juni, det vil sige kun et par uger efter lovens ikrafttræden.

- Det er formentlig SX4 og Ignis, der bliver solgt mest, men vi tror til gengæld, at det i større grad bliver erhvervslivet, der vil købe bilerne, da de er momsregistrerede, og fordi der ikke skal betale ekstra vægtafgift, siger John Mogensen.

Han forventer, at bilerne især vil blive solgt som service- og budbiler samt biler til detailhandlen. En SX4 bliver 65.000 kr. billigere på gule nummerplader og kan blive et hit for både private og erhvervslivet. Besparelsen på en tohjulstrukket SX4 på gule plader bliver cirka 25.000 kr.

- For de billigste af vores modeller bliver der nok for lille en afstand op til hvidpladeudgaven til, at det umiddelbart bliver en god forretning for private, siger John Mogensen.