Minegigant er tæt på at udskille milliardforretning

Verdens største mineselskab BHP Billiton vil muligvis allerede i næste uge annoncere en opsplitning af selskabet.

ARKIVFOTO. Verdens største mineselskab BHP Billiton vil muligvis allerede i næste uge annoncere en opsplitning af selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BHP Billiton meddelte i april, at det overvejer at fokusere forretningen, så det fremover bygges op om fire, muligvis fem, råvarer. Siden da har bestyrelsen overvejet forskellige alternativer, og kommet frem til at en opsplitning er at foretrække, således at en række aktiver skilles fra. Det fremgår af en meddelelse.

- Bestyrelsen vil overveje dette og andre anliggender, når den træder sammen igen på sit møde i næste uge, skriver selskabet.

Det er BHP Billitons aktiviteter inden for nikkel, mangan, aluminium, bly, sølv samt nogle sydafrikanske kulmineaktiviteter som overvejes udskilt, skriver Bloomberg. Værdien af aktiviteterne vurderes at udgøre omkring 12 mia. dollar, og ifølge UBS er det mest sandsynlige scenarie, at den ny enhed vil få en selvstændig børsnotering i Australien og muligvis også i England og Sydafrika.

Efter opsplitningen vil BHP være fokuseret om jernmalm-, kobber-, kul- og olieaktiviteter. Dertil kommer det mulige femte ben, potaske, men det er der endnu ikke taget endelig stilling til.

Aktien i BHP Billiton lukkede fredag 2,3 pct. højere på den australske børs. I London stiger BHP med 2,6 pct.

/ritzau/FINANS