Mindretal afviser købstilbud på Mols-Linien

Aktionærerne har stærk modstand mod at sælge deres aktier og afnotere selskabet.

Mols-Linien kan se frem til en afnotering, når kapitalfonden Polaris har overtaget selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Et mindretal af aktionærer i Mols-Linien har dannet en sammenslutning med det formål at hindre, at rederiet bliver taget af fondsbørsen.

Det fremgår af en meddelelse fra sammenslutningen fredag.

Aktionærerne i gruppen er tilfredse med at have fået kapitalfonden Polaris ind som storaktionær, men har stærk modstand mod at sælge deres aktier og afnotere selskabet.

Sammenslutningen skal op på 10 pct. af aktierne for at kunne blokere for en afnotering.

- I øjeblikket har vi 2-3 pct. af aktierne, oplyser Thomas Tang, der er talsmand for sammenslutning, til Ritzau Finans og tilføjer:

- Jeg føler, der er en stor interesse i betragtning af, at vi først er startet for en uge siden, siger han videre og fastslår, at der ventes øget interesse i de kommende dage, efter at det officielle tilbud fra Polaris blev fremsat fredag formiddag.

Sammenslutningen arbejder for:

- at Mols-Linien skal forblive børsnoteret.

- at købstilbuddet ikke gennemføres til den tilbudte kurs.

- at byde Polaris velkommen som storaktionær, da det skaber ro om ejerstrukturen.

Det er sammenslutningens vurdering, af anbefalingen om ikke at acceptere indløsningstilbuddet bakkes op af aktiemarkedet, der handler aktien i rederiet højere end indløsningskursen.

Tilbuddet til aktionærerne lyder på en betaling på 34 kr. per aktie, og en aktie i rederiet koster fredag eftermiddag 35,50 kr.

- Det må være en indikation på, at der er andre, der synes tilbuddet og muligheden for afnotering ikke er en god ide, siger Thomas Tang.

Polaris har allerede været på opkøb. Kapitalfonden har lavet en aftale om at købe 4.243.277 aktier svarende til 29,95 pct. af aktierne og stemmerettighederne i Mols-Linien. Derudover har Nykredit Bank, Finansiel Stabilitet og FS Finans III givet tilsagn om, at de vil sælge deres aktier, så Polaris kommer op på at sidde på 76,19 pct. af aktierne.

At Polaris er sulten efter at overtage Mols-Linien skyldes, at man ser rederiet som "en god og veldrevet virksomhed, som har gennemgået en turnaround siden 2011."