Mindre vin til danskerne

Importen af vin falder kraftigt og tendensen fortsætter året ud. Det er især de dyre vine, danskerne holder sig fra.

De dyre vine er hårdest ramt, mens der sælges pænt af vin i kartoner. Det viser nye tal fra Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark (VSOD), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colorbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinimporten faldt kraftigt i sidste del af 2008, og tendensen fortsætter i år.

De dyre vine er hårdest ramt, mens der sælges pænt af vin i kartoner. Det viser nye tal fra Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark (VSOD), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Næsten fem procent mindre vin blev der sidste år importeret til Danmark. Branchen mener selv, at nedgangen skyldes finanskrisen, idet folk også sparer på de dyre dråber.

Restauranter og hoteller rammes først

Især restauranter og hoteller mærker nedgangen.

»Spisestederne rammes først, når det er krisetider. Det er et nemt sted at spare, og mange folk går mindre ud end tidligere,« siger Ole Paustian, direktør for Taster Wine og næstformand i VSOD.

De fleste vine - 15,9 procent - kom sidste år fra Chile. Det er en fremgang fra 14 procent i 2007. Derimod er andelen af franske vine gået tilbage fra 19,6 til 15,2 procent. Tredjemest drukket i Danmark er australske vine, som har mærket en lille fremgang fra 12,4 til 13,2 procent.

I alt blev der sidste år hentet 150,8 millioner liter rød- og rosévin til Danmark og 45,9 millioner liter hvidvin.