Mindre RTX-opjustering drevet af større omsætning

RTX opjusterer forventningerne til hele året i sit regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort mandag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

- Omsætningsudviklingen i tredje kvartal er lidt bedre end de vurderinger, ledelsen lagde til grund for de opjusterede forventninger til helåret (fra marts, red.), skriver selskabet i regnskabet.

Selskabet forventer nu i 2014/15 at omsætte for 350 mio. kr., et driftsresultat (EBIT) på omkring 52 mio. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) ventes at lande i den øvre ende af intervallet på 52-59 mio. kr. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 340-345 mio. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) var ventet at lande på 52-59 mio. kr. RTX regnede samtidig med et driftsresultat (EBIT) på 45-52 mio. kr.

Opjusteringen kommer på baggrund af en omsætning, der steg til 95,8 mio. kr. mod 75,3 mio. kr. i samme periode året før. Og det er en positiv udvikling i dollarkursen, der er årsag til fremgangen.

De to forretningsområder Enterprise & VoIP og Design Service realiserede en omsætningsfremgang på henholdsvis 24,1 pct. og 35,3 pct. i kvartalet, oplyser RTX.

Resultat af primær drift (EBIT) steg med små 6 mio. kr. og landede på 16,1 mio. kr. i kvartalet, der omfatter april, maj og juni. overskuddet efter skat blev på 14,7 mio. kr. mod 10,2 mio. kr. i samme periode sidste år.