Mindre banker frygter større pres år

Øget konkurrence, øget pres på drifts- og toplinje og færre boligejere, der er klar til at konvertere lån.

Øget konkurrence, øget pres på drifts- og toplinje og færre boligejere, der er klar til at konvertere lån. Disse udfordringer er, hvad de to børsnoterede banker Jutlander Bank og Møns Bank, der begge kom med regnskab mandag, ser foran sig i regnskabsåret 2016.Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disse udfordringer er, hvad de to børsnoterede banker Jutlander Bank og Møns Bank, der begge kom med regnskab mandag, ser foran sig i regnskabsåret 2016.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

De to banker kunne mandag vise forbedrede bundlinjer i regnskaberne for 2015, hvor især Jutlander Bank imponerede med en markant fremgang på bundlinjen fra et resultat før skat på 26,7 mio. i 2014 til 239,2 mio. i 2015.

Den primære indtjening kan dog i 2016 komme under pres, advarer begge banker.

- Den begrænsede efterspørgsel efter nye lån til investeringer og det fortsat meget lave renteniveau vil påvirke den finansielle sektors indtjening, lyder det fra Jutlander Banks administrerende direktør, Flemming Pedersen, i regnskabet for 2015

Direktør for Møns Bank, Flemming Pedersen, peger derudover i regnskabet på en anden væsentlig udfordring for flere af landets mindre banker, nemlig hvor de ekstra indlånskroner skal placeres i en tid med en negativ rente i Nationalbanken.

- Udviklingen på de finansielle markeder forventes ikke umiddelbart at forbedre mulighederne for at skabe en væsentlig bedre indtjening på bankens overskudslikviditet, skriver Flemming Pedersen.