Millionregning til TDC for at sætte leverandører på porten

TDCs beslutning om at lægge sin IT til Indien og lægge sine mobilnet i kinesiske hænder koster telegiganten store summer.

TDCs skifte af netværksudbyder fra svenske Ericsson til kinesiske Huawei koster et større millionbeløb. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det koster TDC et større millionbeløb at have sat CSC og Ericsson på porten.

Danmarks største telekoncern sagde i 2012 sin kontrakt med den udskældte IT-leverandør CSC op og besluttede at lægge al sin IT i hænderne på den indiske gigant Tata Consultancy Services. Det kostede i 2012 273 millioner kroner til opsigelse, omstilling og transformation, og i 2013 har der måttet lægges 20 millioner kroner oveni. Den samlede regning vil nå op på 349 millioner kroner, når alle udgifter er betalt frem til 2016, fremgår det af TDCs regnskab, som kom tirsdag morgen.

Samtidig har TDC bedt kinesiske Huawei om fra slutningen af marts at overtage driften og udviklingen af TDCs mobilnet i Danmark. Det står svenske Ericsson i dag for, men TDC fik et bedre tilbud, hvor Huawei for egen regning garanterer, at kvaliteten i TDCs mobilnet altid vil være minimum som konkurrenternes.

Efterretningsfolk inde over kontrakt

Leverandørskiftet står TDC i 194 millioner kroner som følge af opsigelsen af kontrakten med Ericsson. De 34 millioner kroner er blevet betalt i 2013, otte millioner skal afleveres i år, og i 2015-2018 vil der hvert år falde 38 millioner kroner.

Forsvarets Efterretningstjenestes særlige Center for Cybersikkerhed har været inde over TDCs kontrakt med Huawei, fordi der i flere lande har været rejst frygt for, at der i Huaweis netværksudstyr skulle være installeret muligheden for, at kineserne kan fjernaflytte al data- og taletrafik.