Millionlussing til detroniseret Mærsk-topchef

Krisen har ramt både nuværende og forhenværende skibsredere i A.P. Møller-Mærsk. For andet år i træk drypper bundlinjen således blodrødt i den detroniserede Mærsk-topchef Jess Søderbergs private selskab, J. Søderberg Shipping.

Den tidligere Mærsk-skibsreder Jess Søderberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søderbergs selskab tabte i fjor 12,4 mio. kr. før skat af en bruttofortjeneste på knap 7 mio. kr. efter betydelige af- og nedskrivninger. Det skriver dagbladet Børsen.

I 2008 var resultatet et underskud på 4,2 mio. kr. mod et overskud året før på 7,8 mio. kr. før skat. Værdien af Søderbergs anparter i skibe blev desuden mere end halveret sidste år til 43,7 mio. kr. mod 102 mio. kr. i 2008, fremgår det af det kortfattede regnskab for 2009.

Læs mere: Søderberg sendt på gaden uden et ord til tak

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jess Søderberg, som stiftede selskabet med en startkapital på 2,5 mio. kr. i juni 2007. Det skete blot få dage efter, at han var blevet afskediget som skibsreder og koncernchef i A.P. Møller-Mærsk efter 37 års ansættelse i rederi- og oliekoncernen.

Trods de seneste års underskud i selskabet, er egenkapitalen intakt med knap 91 mio. kr. i J. Søderberg Shipping, som i løbet af 2009 desuden har høvlet kraftigt af på gælden til blandt andet pengeinstitutter. Selskabets gæld er således nedbragt fra godt 10 mio. kr. til 1,5 mio. kr., fremgår det ifølge dagbladet Børsen.