Millionløn til direktør i Amagerbanken

Direktør i kriseramte Amagerbanken fik lønforhøjelse i første halvdel af 2010. Han hævede godt 3,2 millioner i løn i årets første seks måneder.

Amagerbankens adm. direktør Jørgen Brændstrup (tv.) og bestyrelsesformanden N. E. Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens aktionærerne i Amagerbanken må leve med et gigantisk tab på kursspekulationer på 394 millioner kroner, lider bankens administrerende direktør Jørgen Brændstrup ingen nød.

Af bankens regnskab for første halvår fremgår det, at Jørgen Brændstrup har fået udbetalt godt 3,2 millioner kroner i løn. Det er en stigning på 23.000 kroner i forhold til samme periode året før.

Amagerbanken havde i et forsøg på at begrænse skaderne fra en række dårlige lån investeret op imod fire milliarder kroner i schweizerfranc. Håbet var, at kursen ville falde. Men stik imod Amagerbankens forventning steg schweizerfrancen med syv procent, hvilket resulterede i et massivt tab.

Den ekstraordinære generalforsamling i Amagerbanken er i øjeblikket i gang i Falconer Centret. Salen er næsten fuld. Aktionærerne er strømmet til uvidende om, at banken netop har smidt et halvårsregnskab på gaden, der åbent erkender, at en konkurs er en mulighed.

Ifølge arrangørerne er 1400 adgangskort bestilt på forhånd.

Aktionærerne tæller alt fra ældre med rollator til unge med babyer i barnevogne.

/ritzau/