Millionkrav mod rigmand efter konkurs

Milliardæren Ib Kunøe bliver igen beskyldt for at have tømt værdifulde aktiver ud af et skrantende IT-selskab op til en konkurs

Ib Kunøe Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

I november 2008 kunne Børsen berette om forholdene i IT-selskabet Guideix, hvor kuratoren mente, at aktiverne var overført for billigt til et nyt Ib Kunøe-selskab og gælden parkeret hos kreditorerne i skraldespandsselskabet.

Nu mener kuratoren på det tidligere børsnoterede IT-selskab Mondo A/S, at selskabets storaktionær Ib Kunøe kort før konkursen 1. december 2009 solgte en del af selskabet alt for billigt til et andet, han selv kontrollerer - nemlig Atea A/S.

Advokat Peter Hedegaard Knudsen fra Lett Advokatfirma, der er kurator, bekræfter at han har gransket en række overdragelser af aktiver forud for konkursen i Mondo og at han blandt andet har konstateret et misforhold mellem den aftalte købesum for Mondos hostingaktiviteter og den pris, han mener, der burde være betalt.

Peter Hedegaard Knudsen bekræfter desuden, at differencen er på et tocifret millionbeløb, men han ønsker ikke at oplyse yderligere, da der endnu ikke er sendt en cirkulæreskrivelse ud til kreditorerne i Mondo A/S.

Ib Kunøes IT-selskab Atea har dog allerede fået besked om at redegøre nærmere for handelen med Mondo, oplyser Peter Hedegaard Knudsen.

Urealistisk rapport

Hos Ib Kunøes selskab Atea A/S imødeser koncerndirektør Claus Hougesen dog den kommende drøftelse med kurator med ro i sindet.

»Vi har læst brevet fra kurator, og vi forholder os til sagen med sindsro. Når vi er på den anden side af Påske, vil vi skrive til kurator og forklare, hvorfor kravet ikke har noget på sig,« siger Claus Hougesen.

Han ønsker ikke at diskutere sagen i detaljer, men siger om den værdiansættelse, kuratoren har lagt til grund:

»Den er forkert i udgangspunktet, baseret på nogle forkerte forudsætninger og reflekterer på ingen måde den virkelighed vi så, da vi købte aktiverne ud af Mondo«.