Millionerne ruller på Strandvejen: Største villahandel i fem år

Sidste år løb prins Joachim med hæderen som Danmarks fremmeste liebhaver, da han betalte 34,5 millioner kroner for en villa i Klampenborg, men i år skal der mere til at vippe nummer ét af pinden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge nye data fra tinglysningen blev en pragtvilla på Vedbæk Strandvej 484 nemlig solgt for 58 millioner kroner i midten af marts.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Det er årets hidtil dyreste villahandel, og med den svimlende pris på ejendommen, som blev solgt af Nybolig Charlottenlund, rykker handlen helt op i toppen over de største villakøb i de senere år.

Således skal man tilbage til 2010 for at finde et højere beløb i en handel mellem private. Dengang betalte erhvervsmanden Karsten Ree 70 millioner kroner for en pragtejendom et par husnumre længere henne på Vedbæk Strandvej 478.

Fra modemillionær til skibsreder

Den nye ejer af ejendommen på Vedbæk Strandvej 484 er skibsrederen Johan Wedell-Wedellsborg, som har overtaget nøglerne fra modemillionæren Ole Damm.

Han købte den 3.293 kvadratmeter store grund med direkte adgang til vandet af Karsten Ree i 2010 for 27,5 millioner kroner og fik opført et hus på 530 kvadratmeter, som stod færdigt i 2012 og altså blev solgt tre år senere.

I den gamle salgsopstilling for grunden blev den beskrevet som "en af de bedst beliggende grunde på den mest attraktive strækning på Vedbæk Strandvej".

Købt for 75 millioner kroner

Den største villahandel i danmarkshistorien blev ifølge Boliga foretaget i 2008 i Hellerup, da eksbokseren og forretningsmanden Hans Henrik Palm købte it-millionæren Erik Damgaards pragtpalæ på Hambros Allé for 75 millioner kroner. I øvrigt få måneder før finanskrisen brød ud og ødelagde ejendomsmarkedet.

Huset på Vedbæk Strandvej er med handelsbeløbet på 58 millioner kroner den femtedyreste villahandel i danmarkshistorien.

Den i øjeblikket dyreste villa, som er udbudt offentligt til salg, koster 77,9 millioner kroner og ligger i Klampenborg nord for København.

Se ejendommen her