Millioner til verdens mindste ultralydsmåler

Ung dansk virksomhed har udviklet en ny teknologi, der meget præcist kan måle vandforbrug. Det er der god forretning i, vurderer investorer, som nu skyder kapital i selskabet.

Holdet bag Miitors. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Miitors
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksættervirksomheden Miitors kan nu se frem til en økonomisk indsprøjtning på ni millioner kroner, der skal løfte udviklingen af verdens mindste ultralydsmåler.

Der er tale om venture kapital fra investeringsfonden Insero, NOVI og private investorer. Miitors blev etableret i 2010 og udviklingen af den nye ultralydsmåler er gået stærkt.

”Vores ultralydsmåler er verdens mindste – både i størrelse og strømforbrug. Derudover giver den fleksible opbygning mulighed for et utal af varianter med en lille investering. Det gør vores teknologi attraktiv for målerfabrikanter, der med vores hjælp kan producere vandmålere uden bevægelige dele. De er mere effektive, mere følsomme og kan samtidigt fjernaflæses,” forklarer Jens Drachmann, grundlæggeren bag Miitors i en pressemeddelelse.

Miitors har i dag 1 udstedt patent og 7 patentansøgninger på teknologien inden for områderne radioprotokoller, ultralyd, mekanik, software og elektronik. Den nye kapital skal nu løfte forretningen til det næste stadie.

”Vi skal nu færdigudvikle prototypen. Herefter skal vi tilpasse den til vores kunder, så de hver især får lige præcis den løsning de efterspørger. For at styrke forretningen og komme tættere på vores samarbejdspartnere, flytter vi vores kontor til Horsens. Her bliver vi en del af det udviklingsmiljø som Insero har været med til at bygge op, med studerende, iværksættere og netværk side om side. Det er en smeltedigel som der giver os fantastiske muligheder,” forklarer Jens Drachmann.

Insero, der tidligere hed Energi Horsens, investerer i iværksættere med det formål at skabe bæredygtig vækst og udvikling i området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde. Sammen med Insero har innovationsmiljøet NOVI, også skudt kapital i virksomheden.

”Miitors er en forretning i rivende udvikling og med et højt vidensniveau. Deres testresultater viser, at teknologien fungerer, og vi kan se, at markedet efterspørger deres mere effektive og miljøvenlige løsning. Derfor er det en god investering for os at gå ind i selskabet nu,” forklarer bestyrelsesformand i Insero i Horsens, Ulrik Kragh.