Millioner til udvikling af brugervenlig web

It-samarbejde med forskere skal gøre offentlige selvbetjeningsløsninger mere brugervenlige.

5,7 millioner kroner fra Det Strategiske Forskningsråd skal være med til at gøre store danske web-portaler mere anvendelige for brugerne.

Forskere fra Aalborg Universitet skal i samarbejde med private software-virksomheder udvikle metoder, som vil gøre det lettere for borgerne at betjene sig selv via nettet, når de skal søge byggetilladelser, boligstøtte, børnepasning og andre offentlige ydelser.

Forskningsprojektet fokuserer på brugervenligheden i de webportaler, som typisk er indgangen til offentlige og private informations-systemer. Ifølge projektets leder, lektor Jan Stage fra Institut for Datalogi, er der sund fornuft i at forbedre portalernes design, fordi de spiller en helt central rolle for systemernes anvendelighed.

Metoderne fra forskningsprojektet bliver afprøvet i praksis i samarbejde med de deltagende software-virksomheder. Én af dem er konsulent-virksomheden Dafolo A/S med hovedsæde i Frederikshavn. Her stræber udviklingschef Orla Pedersen efter at kunne levere Danmarks bedste offentlige selvbetjenings-løsninger til de myndigheder, som har lovet markante forbedringer på området.