Millionbonus til teletopchefer

Både løn og bonus steg til topcheferne i Telia i 2009 trods aktionærmodstand.

Den svenske telekoncern Telias topchef, Lars Nyberg (til venstre), øgede såvel sin løn som sin bonus i 2009. Her ses han under et tidligere besøg i Danmark sammen med Telia Danmarks topchef, Jesper Brøckner. Foto: Rune Evensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stik imod hovedaktionærens vilje har topcheferne i Nordens største telekoncern, Telia, fået udbetalt millionbonusser for 2009.

Det svensk-finsk ejede Telias øverste chef, svenskeren Lars Nyberg, fik således 8,4 millioner svenske kroner i fast løn og oveni en bonus på 3,2 millioner kroner, skriver det svenske nyhedsbureau TT. I 2008 tjente han 8,2 millioner og en bonus på 3,1 millioner.

Sverige imod udbetaling

Vicekoncernchef Per-Arne Blomquist tjente 4,7 millioner i løn og fik oveni 1,8 millioner kroner i bonus, mens resten af de otte i koncernledelsen til sammen tjente 22,9 millioner kroner i løn og fik 8,4 millioner i bonus.

Den svenske stat, som med en ejerandel på nærved 37 procent er storaktionær i Telia, havde modsat sig bonusudbetalingerne, hvorimod den finske stat, som er næststørste ejer, ikke havde noget imod at udbetale pengene.

Sveriges ejerandel af Telia er sat til salg som led i den største privatisering i landets historie. Endnu har dog kun France Télécom meldt sig som køberr, men det bud blev afvist som for lavt.