Milliardtab hos RBS' investeringsbank for syvende år i træk

Den delvist statsejede Royal Bank of Scotland kom ud af tredje kvartal med et regnskab ramt af et milliardtab hos bankens investeringsafdeling.

Foto: ANDY RAIN. RBS' investeringsbank har tabt penge syv år i streg, og RBS er allerede i færd med at skrue ned for bankens trading-aktiviteter.
Læs mere
Fold sammen

Afdeling for bankens erhvervs- og institutionelle kunder offentliggjorde et tab på 1 mia. pund, mere end 10 mia. kr., i tredje kvartal. Afdelingen huser desuden også RBS' investeringsbankaktiviteter, herunder bankens handel med værdipapirer.

Det skriver Bloomberg News.

Her faldt både indtægterne fra valuta- og renterelaterede produkter faldt tungt. Ser man bort fra omkostninger til diverse retssager og omstrukturering måtte CIB-afdelingen notere et tab på 268 mio. pund.

Tabet kommer ikke just som en overraskelse, da RBS' investeringsbank har tabt penge syv år i streg, og RBS er allerede i færd med at skrue ned for bankens trading-aktiviteter.

Administrerende direktør Ross McEwan siger i den forbindelse, at det vil medføre markante tab af job, og at investeringsbanken vil blive reduceret og spredt ud over hele banken. Målet er at gøre RBS mere fokuseret på almindelige forbrugere og udlån til erhvervskunder.

Samlet set tjente RBS 842 mio. pund eksklusiv skat og engangsomkostningerne, hvilket var et godt stykke under estimaterne fra Bloomberg News, der lød på et overskud på 988 mio. pund. De samlede restruktureringsomkostninger steg til 847 mio. pund fra 167 mio. pund i samme periode sidste år.