Milliardsatsning på bioenergi

To og en halv milliard kroner er sat af til at bygge et nyt bioethanolanlæg ved Holsterbro. Bl.a. DONG Energy står bag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>DONG Energy vil sammen med det vestjyske affaldsselskab Nomi samt energielskaberne Vestforsyning samt Struer Fjernvarme skyde op til 2,5 mia. kr. i et nyt bioethanolanlæg. Det bliver den hidtil største satsning på bioenergi på dansk jord, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Anlægget med en planlagt placering klos op af verdens største andengenerations-biogasanlæg i Maabjerg ved Holstebro skal producere bioethanol, der bl.a. skal blandes i benzin. Dermed vil i titusindvis af danske biler komme til at køre med vestjysk bioethanol i tanken.

De samme 150 svinebønder, som har forpligtet sig til at levere op til 450.000 tons gylle årligt til biogasanlægget, skal sammen med andre landmænd i første omgang levere 300.000 tons halm til det kommende bioethanolanlæg.

Men på længere sigt er der ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger planer om at øge produktionen yderligere ved hjælp af dyrkning af energiafgrøder.