Milliardregning stoppede Mærsk-opdeling i 2012

Alt imens der bliver ventet spændt på udfaldet af A.P. Møller-Mærsk-ledelsens strategiplan i slutningen af måneden, viser det sig, at vejen måske allerede i 2012 var i gang med at blive banet for en opsplitning af Mærsk-gruppen i en oliedel og en rederidel.

Planen i 2012 gik primært på at splitte gruppens komplekse it-systemer ud til de enkelte forretningsenheder for at gøre dem mere uafhængige. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL KOOREN

Det skriver Børsen.

Planen i 2012 gik primært på at splitte gruppens komplekse it-systemer ud til de enkelte forretningsenheder for at gøre dem mere uafhængige. Dette kunne meget vel have været første spadestik til fremtidige frasalg eller selvstændige børsnoteringer af ét eller flere af gruppens selskaber.

Internt i Mærsk gik projektet, der løb over et års tid, under navnet Business Unit Autonomy og beskæftigede udover en række egne ansatte også eksterne konsulenter, både på gruppeniveau og i de enkelte forretningsdele. Det blev dog vurderet dengang, at den forretningsmæssige værdi ved at splitte it-systemerne ikke stod mål med omkostningerne i omegnen af 1,06-1,19 mia. kr.

A.P. Møller-Mærsk bekræfter over for Børsen at Business Unit Autonomy-projektet har fundet sted, men ønsker ikke at bidrage til spekulationer om den fremtidige konstruktion af gruppen.

»Vi kan bekræfte, at vi i 2012 lancerede et it-projekt med henblik på at skabe et uafhængigt it-setup for alle forretningsenheder i gruppen,« siger pressechefen for A.P. Møller-Mærsk, Simon Mehl Augustesen, til Børsen.