Milliardproduktion af Blu-ray-film venter

Den nye slags DVD-skiver falder i pris. Det giver større og større salg.

Blu-ray-skiven (mærket BD for "blu-ray disk") ser fuldstændigt ud som en normal DVD-skive men kan rumme langt flere data. Arkivfoto: Michael Kappeler, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om ingen i familie- eller vennekredsen har skiftet DVDen ud med Blu-ray, må andre have gjort det, for produktionen af Blu-ray-skiver ventes at runde to milliarder i 2014.

I år vil der blive produceret over 400 millioner Blu-ray-skiver med film og TV-programmer, anslår London-analysefirmaet Futuresource Consulting. Det er 60 procent flere end for et år siden, og det vil skyde i vejret i de kommende år.

Mere plads på skiven

Blu-ray er en videreudvikling af DVD-skiven. Den har samme størrelse som en DVD-skive men kan rumme betragteligt flere data, hvilket gør den anvendelig til film i højere billed- og lydkvalitet, giver mulighed for langt mere ekstra materiale og giver plads til 3D-optagelser.

Ifølge brancheforeningen Branchen Forbrugerelektronik (BFE), der samler alle producenterne, stod der sidste nytår 55.000 Blu-ray-afspillere i de danske hjem. Der ventes solgt 100.000 Blu-ray-afspillere i år og 200.000 til næste år.

Priserne på Blu-ray-film er det seneste år faldet markant og ligger nu ikke voldsomt over den tilsvarende film på en DVD-skive.