Milliardkrig mellem Google og Facebook om nyt køb

Google henvender sig til kortsoftwareproducent, efter at forhandlinger med Facebook er lækket.

Waze, hvis mobile satellitnavigationsprogram her ses i brug på en smartphonetelefon, er i vælten. Både Facebook og Google viser interesse for det israelske selskab. Arkivfoto: Nir Elias, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: NIR ELIAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google og Facebook kan tilsyneladende ende i en budkrig om at slå kloen i den israelske kortsoftwareproducent Waze i det, der kan ende som en milliardhandel.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg har internetgiganten Google nu henvendt sig til Waze. Det skete, efter at det kom frem, at også det sociale netværk Facebook har drøftet en overtagelse.

Waze, som i USA har til huse i IT-højborgen Palo Alto i Californien, kræver mere end en milliard dollars (5,76 milliarder kroner), siger kilder til Bloomberg, men ingen af byderne skal være tæt på at indgå en aftale, og forhandlingerne kan sagtens strande.

Apple ikke med i forhandlinger

Flere end 40 millioner bruger Wazes digitale kort. Waze bruger satellitsignalerne fra brugernes smartphonetelefoner til at skabe kort og trafikdata, som herefter deles med andre brugere som trafikinformation i realtid for at forbedre kørselsanvisningerne.

Googles interesse i Waze skyldes, at internetgiganten kan kombinere Wazes teknologi med sin egen korttjeneste og tilføje sociale funktioner. Samtidig ville en overtagelse forhindre, at konkurrenter fik denne fordel, som kunne blive en konkurrent til Google Maps.

Apple er ifølge Bloombergs kilder ikke en del af en mulig handel.

Investorerne i Waze tæller softwaregiganten Microsoft, og Waze rejste i 2011 30 millioner dollars fra blandt andre Hongkong-milliardæren Li Ka-shings Horizons Ventures Hong Kong. Andre investorer tæller Kleiner Perkins Caufield & Byers samt chipproducenten Qualcomm.

Waze har 100 ansatte, hvoraf de 11 arbejder i USA, resten i Israel.