Milliardkoncern flytter hovedkvarter med 200 job fra København til Fredericia

Det er ikke kun staten, der flytter ud. Også DLG, der er et af Europas største grovvareselskaber, flytter ud af hovedstaden og rykker vestpå.

Kristian Hundebøll, CEO i DLG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

200 københavnske arbejdspladser i det indre København flyttes til en erhvervsgrund i nærheden af motorvej E47 og Lillebæltsbroen - ikke langt fra Fredericia. Her vil DLG opføre nyt hovedkontor, samle en række funktioner og samtidig få en mere central placering i forhold til de danske kunder og det tyske marked, fremgår det af en pressemeddelelse.

Beslutningen følger DLGs Strategi 2021 om at samle koncernen og understøtte virksomhedens vækst i fremtidens landbrug, hvor kunderne bliver færre og større. Med omorganiseringen vil salg, logistik, drift, handel og stabsfunktioner blive samlet i Fredericia, oplyser DLG, der omsætter for 49 milliarder kroner årligt.

»Både internt i DLG’s organisation og blandt vores ejere har vi i længere tid ønsket, at forretningen bliver samlet og kommer tættere på landbruget. Det har vi senest gjort med en udvidelse og sammenlægning i Bårse på Sydsjælland, og beslutningen om at lægge et nyt hovedkontor i Fredericia er et naturligt næste skridt, der vil skabe en stærkere forretning,« siger koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll.

Byggeriet vil starte i 2018 og efter planen stå færdig i begyndelsen af 2020, men allerede i løbet af 2018 vil flere afdelinger flytte ind i midlertidige lokaler i Fredericia.

Det nye hovedkontor skal fra 2020 rumme 300 arbejdspladser. Ud over de 200 arbejdspladser i det centrale København vil cirka 100 arbejdspladser fra dele af DLGs tre detailforretninger i Sydjylland, Østjylland og på Fyn, DLGs Kundecenter og datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss også blive flyttet til Fredericia.

DLG-bossen mener, at den geografiske placering i Fredericia også er attraktiv i forhold til DLGs internationale aktiviteter.

»Placeringen af det nye hovedkontor i Fredericia skal øge integrationen i den danske detailorganisation og mellem DLG i Danmark og vores nordtyske datterselskaber, HaGe og Team. Vi ser det som en klar fordel at mindske den geografiske afstand mellem de forskellige dele af DLG-koncernen,« siger Kristian Hundebøll.

DLG, der er ejet af de danske landmænd, er Danmarks 12. største virksomhed målt på omsætning. DLG har 6.500 medarbejdere i 18 lande, heraf 2.500 medarbejdere i Danmark.