Milliardgevinst til ejerne ved TDC-salg

TDCs kapitalfondejere står til at have gjort en rigtig god forretning efter godt fem års ejerskab. Hvis de kan sælge alle deres aktier til den nuværende værdi af TDC, så vil gevinsten være på 21 mia. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser beregninger foretaget af RB-Børsen.

TDC blev i 2005 købt af kapitalfondene Blackstone Group, Permira, Kohlberg, Kravis Roberts & Co, Providence Equity Partners og Apax Partners.

Prisen var dengang knap 67 mia. kr. eksklusive gæld for en ejerandel på 87,9 pct. Denne post har med tirsdagens kurs en værdi på 41,4 mia. kr., da den samlede markedsværdi af TDC er 47,1 mia. kr.

Siden er der af seks omgange udbetalt udbytte på i alt ca. 47 mia. kr. Dermed kan den samlede potentielle gevinst opgøres til godt 21 mia. kr. Måske bliver aktieposten dog solgt med rabat, hvilket var tilfældet, da TDC blev købt af fondene i sin tid.

Da var rabatten omkring 10 pct. i forhold til markedskursen, oplyste analysechef i Jyske Bank, Rune Møller, tirsdag.

ATP, der nægtede at sælger sine aktier i TDC tilbage i 2005, har med en ejerandel på 5,6 pct. gjort en relativt ligeså god forretning på at holde aktierne. En forrentning på 31 pct. på godt fem år må glæde ikke blot kapitalfondene, men også i ATP-huset i Hillerød. C20-indekset er siden ultimo november, da købstilbuddet blev fremsat, steget med lige under det halve - godt 15 pct.

RB-Børsen