Milliardgælden vokser i Carlsberg

Stik i mod tidligere planer vokser gælden i bryggerikoncernen Carlsberg. Gælden er godt 2,7 mia. kr. højere end for et år siden.

Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gældsbyrden vokser i Carlsberg og tager yderligere et stort skridt væk fra den interne ambition om at få nettogælden ned under 30 mia. kr.

I første halvår i år er gælden opgjort til godt 36,1 mia. kr. mod 33,4 mia. kr. i samme periode for et år siden. Det betyder, at gælden er vokset med over 2,7 mia. kr. i perioden.

Dertil kommer, at Carlsberg i maj udstedte en 10-årig virksomhedsobligation på 1 mia. euro (cirka 7,5 mia. kr.).


Carlsberg har bl.a. øget gælden i halvåret, fordi den har købt flere store aktieposter i bryggerier, det i forvejen var medejer af. Det gælder ejerskabet af South-East Asia Brewery i Vietnam, som Carlsberg nu ejer 100 procent mod tidligere 60 procent samt Hanoi-Vung Tau Beer ligeledes i Vietnam, som Carlsberg har købt yderligere 45 procent af, så den danske koncern nu er 100 procent ejer.

Dertil kommer, at Carlsberg har købt 51 procent af det tjekkiske bryggeri Zatecky Pivovar.


Carlsbergs gæld var et stort tema tilbage i 2008 efter købet af halvdelen af Scottish & Newcastle for cirka 57 mia. kr. En kapitaludvidelse bragte en væsentlig del af gælden ned dengang. Men bryggeriet trækker stadig en stor milliardgæld efter sig som følge af det store opkøb dengang.