Milliardfusion i vindindustrien

De to store underleverandører til vindkraftindustrien, LM Glasfiber og Svendborg Brakes, bliver nu lagt sammen.

Læs mere
Fold sammen
Det sker, når ejeren af begge selskaber, kapitalfonden Doughty Hanson, foretager et aktiebytte mellem de to virksomheder og lægger Svendborg Brakes ind som et datterselskab under LM Glasfiber. Det skriver dagbladet Børsen.

"Kombinationen af LM Glasfiber og Svendborg Brakes sker primært for at styrke selskabernes finansielle position og muligheder for vækst, mens vi bygger en bredtfavnende forretning, fokuseret på vindindustrien," siger LM Glasfibers topchef Roland Sundèn, der nu bliver direktør for begge selskaber. De to koncerner havde i 2008 en samlet omsætning på 2,9 mia. kr.

Kapitalfonden har investeret milliarder i de to selskaber. Svendborg Brakes, der leverer sikkerhedsudstyr til blandt andet vindmøller, blev overtaget for 3,4 mia. kr. i 2008 af kapitalfonden i et opkøbsræs, hvor Doughty Hanson, ifølge Børsens oplysninger, overbød alle andre bydere.

LM Glasfiber blev overtaget af fonden i 2001 for et ukendt milliardbeløb for et selskab, der dengang omsatte 1,9 mia. kr. og havde 45 pct. af verdensmarkedet. LM Glasfiber har bevaret en tung position på produktion af vinger til vindmøller.