Milliarderne ruller ind hos Sampension

De finansielle markeder er gavmilde i øjeblikket og det kan ses hos pensionsselskaberne. Sampension fik sidste år et samlet afkast på 25,5 mia. kr. Året før var det kun på 8,5 mia. kr.

Foto: Torben Christensen. Sampension fik et flot afkast sidste år.
Læs mere
Fold sammen

Aktierne buldrer af sted og renterne falder. Det er en lystig cocktail, der får formuerne til at vokse hos landets pensionsselskaber. Således også hos Sampension.

Selskabet scorede et afkast på 25, 5 mia. kr. sidste år svarende til 17 pct.  Året før røg der kun 8,5 mia. kr. ekstra ind på bankbogen.

De fremgår af Sampensions regnskab, der netop er sendt på gaden.  Det høje afkast er før PAL-skatten på 15,2 pct. Sampension skriver selv, at baggrunden for de gode resultater er, at solide afkast på både aktier, obligationer og alternative investeringer.

En stor del af de mange penge ryger dog ikke direkte ind på kundernes konti, for når renten falder, stiger Sampensions forpligtigelser, og selskabet er nødt til at bruge en del af afkastet til at være sikker på, at kunne leve til løfterne til kunderne i fremtiden.

Det gælder primært kunder med de gamle pensioner med rentegarantier.  Når det gælder opsparerne med de nye pension i form af markedsrente har de ligeledes fået et pænt afkast.

Det blev sidste år på mellem 7,2 pct. og 12 pct. før PAL-skat.