Milliarderne fosser ud af telebranchens kæmper

Det er ikke sjovt at drive teleselskab i Danmark. Telia, Telenor og TDC lukker og slukker for 2015 med nedskrivninger på i alt 7,8 mia. kr.

Det er ikke sjovt at drive teleselskab i Danmark. Telia, Telenor og TDC lukker og slukker for 2015 med nedskrivninger på i alt 7,8 mia. kr. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

»Vi kan vist godt konstatere, at 2015 ikke har været et jubelår,« siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.

Det skriver Finans.

I finanskredse forklares milliardnedskrivningerne med flere års forfejlet priskrig på først og fremmest mobilmarkedet. En priskrig, der efterhånden har presset indtjeningen så langt ned, at alle har mistet troen på, at de bogførte værdier kan forsvares krone til krone.

»Selskaberne har skubbet regningen for flere års mobilkrig foran sig, og nu kan man ikke skubbe den længere,« siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank til Finans.

At krisen kradser understreges af et kig på de tre største selskabers indtjening på den daglige drift i privat- og erhvervsforretningen. I 2015 blev den rundbarberet med 1,3 mia. kr. svarende til et fald på tæt ved 10 pct.

»Som industri er vi selv ude om det. På fem år har vi taget 5 mia. kr. ud af mobilomsætningen, uden at der er flyttet nævneværdige markedsandele,« siger Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor Danmark.