Milliarder sender Victoria Beckham i top på iværksætterliste

Den britiske designer Victoria Beckham, som tidligere var en del af popgruppen Spice Girls, er udnævnt som Storbritanniens mest succesfulde iværksætter.

Mandag: Den britiske designer Victoria Beckham, som tidligere var en del af popgruppen Spice Girls, er udnævnt som Storbritanniens mest succesfulde iværksætter i 2014. Listen over de 100 mest succcesfulde iværksættere tager blandt andet afsæt i de enkelte virksomheders omsætningsvækst og jobskabelse over de seneste fem år, ligesom den enkelte iværksætters formue bliver taget i betragtning. Netop de tre kriterier gav Victoria Beckham pladsen som nummer et på listen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER FOLEY

I 1990'erne var hun kendt som Posh Spice som en del af den britiske popgruppe Spice Girls, senere blev hun kendt som fodboldstjernen David Beckhams bedre halvdel, men nu har Victoria Beckham efterhånden slået fast med syvtommersøm, at hun også er en temmelig succesfuld forretningskvinde.

Victoria Beckham står som modedesigner bag en millionforretning, og med stærke salgstal i 2014 er hun netop blevet udnævnt som den mest succesfulde iværksætter i Storbritannien.

Listen over de 100 mest succcesfulde iværksættere tager blandt andet afsæt i de enkelte virksomheders omsætningsvækst og jobskabelse over de seneste fem år, ligesom den enkelte iværksætters formue bliver taget i betragtning. Netop de tre kriterier gav Victoria Beckham pladsen som nummer et på listen over de 100 mest succesfulde iværksættere i Storbritannien.

Omsætningen i Victoria Beckhams virksomhed landede nemlig sidste år på 30 millioner pund, svarende til knap 285 millioner millioner kroner. Det svarer til en stigning på hele 2.900 procent over de seneste fem år. I samme periode er antallet af medarbejdere steget fra beskedne tre til 100.

Under udnævnelsen blev Victoria Beckham blandt andet fremhævet for et »fintunet købmandskab,«  hvilket har anskaffet hende en personlig formue på 210 millioner pund, svarende til omkring 2 milliarder kroner.

Hvis man vil i nærheden af Victoria Beckhams produkter, skal man imidlertid have den store tegnebog frem. T-shirts koster op til 700 pund, svarende til omkring 6.600 kroner, mens man kan få en håndtaske for 18.000 pund, svarende til ikke mindre end 170.000 kroner.

Victoria Beckham, som er 40 år og mor til fire børn, har for nyligt sagt i et interview i den britiske avis The Guardian, at hun i starten af sin forretningskarriere følte sig berømt.

»Men nu føler jeg mig succesful,« sagde hun.

Sidste måned - i september - åbnede Victoria Beckham en flagskibsbutik på 550 kvadratmeter i Londons fashionable kvarter Mayfair. Fru Beckham selv var dog ikke til stede ved åbningen, da hun talte i FN i New York grundet sit engagement i FNs AIDS-kampagne.