Milliardcheck til TDC

TDC får nu sine penge fra salget af mobilselskab i Østrig. Dansk direktør træder af.

Der er en milliardcheck på vej til TDC fra Østrig.

I går overtog den central- og østeuropæiske private kapitalfond Mid Europa Partners og France Telecom nemlig mobilselskabet One. Danmarks største teleselskab, TDC, ejede 15 procent af selskabet men har som led i sin strategi om at satse på Norden og sælge alt andet fra også skilt sig af med One.

TDC får 1,2 milliarder kroner ud af handelen efter skat. De skal nok få ben at gå på. TDC er nemlig nødt til at investere et milliardbeløb i ny teknologi, fordi fastnettet i Danmark er ved at være overbelastet af de stedse stigende hastigheder på internet-forbindelser og af vand i ledningerne.

Det var også Mid Europa Partners, som i januar i år købte TDCs litauiske mobilselskab Bite for for 3,4 milliarder kroner. Dermed tjente TDC 1,2 milliarder kroner på ejerskabet i Baltikum.

Også norske Telenor, som hidtil har ejet 17,45 procent, og det tyske energiselskab E.On, som har haft 50,1 procent, har solgt deres One-aktier.

One har i øvrigt haft dansk direktør, Jørgen Bang-Jensen. Han blev afløst af en østrigsk kollega. Jørgen Bang-Jensen er den længstsiddende mobildirektør i Østrig.