Milliardbyggeri på vej ved Københavns søer

Nye moderne plejeboliger og ungdomsboliger er på vej ved søerne i København. Arkitektfirmaerne CF Møller og Tredje Natur er blandt vinderne af projektet, der kommer til at koste over en mia. kr.

Det nye byggeri vil samlet bestå af 37.895 etagekvadratmeter og har en samlet anlægspris på omkring 1,1 mia. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: CF Møller

Projektet - kaldet Fremtidens Sølund - kommer til at bestå af 360 plejeboliger, 150 ungdomsboliger, hvor af  20 boliger er til unge med såkaldt autismespektrumsforstyrrelse.

Derudover kommer der 20 seniorboliger, en daginstitution og tre mindre butikker. Der kommer også både private og offentlige parkeringsplader.

Hos CF Møller glæde partner Mads Mandrup Hansen sig over projektet.

»Fremtidens Sølund bliver et ambitiøst foregangseksempel for fremtidens byintegrerede plejecentre. Først og fremmest er blandingen af boligtyper og beboere samt besøgende unik. Men samtidig bliver det et centralt forankringspunkt for udviklingen af hele Nørrebro,« mener Mads Mandrup Hansen, der har været med til at udvikle projektet.

Det nye byggeri vil samlet bestå af 37.895 etagekvadratmeter og har en samlet anlægspris på omkring 1,1 mia. kroner. Byggeriet kommer til at ligge direkte ned til Sortedams Sø i København og får adresse på Ryesgade 20.

I 2012 blev der udskrevet en stor  arkitektkonkurrence, der skulle sikre, at plejehjemmet Sølund fra 1970'erne blev revet ned og erstattet med mere  morderne faciliteter. Vinderteamet var oppe imod totalrådgiver Henning Larsen Architects.

Vinderholdets ansvarlige ingeniør, Bascon, siger, at projektet vil kunne integrere flere generationer.

»Vi skal skabe ordentlige og trygge rammer for hverdagen hos fire generationer. Huset vil på den måde helt naturligt komme til at skabe liv og bymæssig aktivitet døgnet rundt,«  mener Anders Roslyng-Jensen, projektchef i Bascon.