Milliardaftale kan stilne stormen for Volkswagen i USA

Volkswagen er tæt på at lukke en aftale i USA angående dieselskandalen.

Volkswagen er tæt på at lukke en aftale i USA angående dieselskandalen. (REUTERS/Christian Charisius/File photo) Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS

Aftalen kan komme til at koste bilselskabet milliarder af dollar, men på trods af det svimlende beløb, vil en aftale være en store lettelse for bilfabrikanten.

Det skriver The New York Times.

Dommer Charles Breyer har givet Volkswagen indtil torsdag til at komme frem til et forlig med den føderale regering og de amerikanske bilejere, hvilket tre kilder tæt på sagen videregiver til The New York Times er meget sandsynligt.

En aftale vil både omhandle betaling til myndigheder og kompensation til kunder, som har købt dieselbiler på falske forudsætninger.

Det er uklart hvor stor en udgift affæren vil løbe op i for bilfabrikanten. Det er dog sikkert, at bøden til de føderale myndigheder maksimalt kan løbe op i 18 mia. dollar, men forventes at være betydeligt lavere end det.

Yderligere vil det blive krævet af Volkswagen at udskifte de ulovlige komponenter i de 600.000 berørte biler på det amerikanske marked. Til slut ventes et krav om et økonomisk incitament for at få billisterne til at udskifte komponenterne.

Selvom regningen sandsynligvis vil løbe op i en enorm udskrivning, vil det uden tvivl være en stor forløsning for Volkswagen at få afklaring på affæren i det enorme marked, som USA udgør, skriver The New York Times.