Milliardærs isenkræmmerkæde lander solidt overskud og vil ind i Sverige

Isenkræmmerkæden Imerco har fart i salget og lander for andet år i træk et millionoverskud, der skubber de grimme minder fra finanskrisen i baggrunden. Imerco tjente i 2015 lige knap 43 mio. kr. og har planer om at åbne butikker i Sverige.

Isenkræmmerkæden Imerco har fart på og vil åbne butikker i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Finanskrisens klamme hånd har for alvor sluppet sit tag i isenkræmmerkæden Imerco. Kæden har kæmpet sig igennem dønningerne fra den verdensomspændende krise og kan nu for andet år i træk præsentere et solidt overskud efter en vækst i driftsindtjeningen på 23 pct. i kalenderåret 2015. Samlet set landende Imerco et overskud på knap 43 mio. kr. ud af en omsætning på lige godt en milliard kroner.

Imercos forrige regnskab for 2013/14 løb over 15 måneder og havde den meget afgørende julehandel med to gange. Derfor kan det være vanskeligt at sammenligne de to regnskaber med hinanden, men set over en 12 måneders periode slår selskabet sin egen tidligere rekord, når det gælder driftsindtjeningen, der lander på knap 83 mio. kr. for 2015.

Med solide sorte tal på bundlinjen for andet år i træk skruer isenkræmmerkæden op for vækstambitionerne med en plan om at indtage det svenske marked.

»Vi har 150 butikker og er nok den eneste ægte landskæde i Danmark inden for vores branche. Når vi åbner yderligere ti butikker, så er der ved at være godt fyldt op. Vi ser et kæmpe potentiale i Sverige og vil gerne udvikle os fra at være en dansk virksomhed til at blive en nordisk virksomhed,« siger Imerco-direktør Frederik Brønnum om virksomhedens vækstplaner.

Sideløbende med satsningen på det svenske marked vil Imerco blive ved med at udvide sit butiksnetværk i Danmark, slår direktøren fast.

»Imerco vil fortsat styrke og udbygge sin position på det danske marked. Det vil ske med investeringer i nye butikker og optimering af det eksisterende butiksnet,« siger Frederik Brønnum.

Imerco ejes af ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt, der i december trak sig tilbage som topchef i livsværket Mikael Goldschmidt Holding, som formelt set sidder på ejerskabet af isenkræmmerkæden.

Imerco blev etableret i 1928 og blev i 2007 omdannet til en kapitalkæde, da Mikael Goldschmidt overtog kæden.