Milliardærklubbens børsmægler om dom: »Helt forrykt og dybt uretfærdigt«

Den tidligere børsmægler i milliardærklubben, Mark Szigethy, er rasende over at være blevet kendt skyldig i en mindre del af en i forvejen skrumpet skattesag.

Foto: Simon Bohr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mark Szigethy var langt fra tilfreds, da han torsdag blev kendt delvist skyldig i groft skattesvig ved retten i Lyngby, skriver Børsen.

I 2013 blev milliardærklubbens børsmægler sigtet for ikke at have betalt skat af en indtægt på 28 mio. kroner, men siden da er sagen skrumpet i takt med, at beviserne har vist sig ikke at holde vand. Derfor var beløbet, som Mark Szigethy blev hevet i retten for ved retsagens begyndelse tirsdag, noget mindre end oprindeligt.

Tre forhold med groft skattesvig for 937.566 kroner lød tiltalen. Retten frifandt dog den tidligere børsmægler for hovedforholdet, og Mark Szigethy blev idømt 50 dages betinget fængsel for to mindre forhold for i alt 370.000 kroner.

»Jeg føler mig fandme så forurettet. Jeg er fuldstændig smadret i hovedet, og jeg synes simpelthen, det er helt forrykt. Efter en sigtelse for 28 mio. kroner bliver jeg dømt for 370.000 kroner. Jeg synes, det er dybt uretfærdigt,« siger Mark Szigethy.

Efter at have læst dommen, var han dog ikke i tvivl om at anke, og ifølge Szigethy vil han med 100 pct. sikkerhed kunne finde bilag frem, der kan sikre frikendelse.

Bagmandspolitiet har tidligere kasseret en stor del af efterforskningsmaterialet, men valgte at tiltale Szigethy for hovedforholdet, som byretten altså har frifundet ham for.

Mark Szigethy har trukket 1,3 mio. kroner ud af sit eget selskab MCS Holding, som Bagmandspolitiet og Skat mente, at der skulle betragtes som skattemæssig udlodning. Szigethy har dog fastholdt, at hans selskab, der gik konkur i 2008, skyldte ham 30 mio. kroner, og at udbetalingen derfor var en nedbringelse af en mellemregningskonto - og det var retten enig i.