Milliardærklubbens børsmægler går konkurs

Korral lukker og slukker, og klubbens mangeårige børsmægler Mark Szigethy er en fri fugl - med en ny spektakulær børsnotering af Dandrit Biotech på bedding.

Efter Korrals konkurs arbejder Mark Szigethy nu på at få børsnoteret biotek­selskabet Dandrit Biotech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Bohr

Milliardærklubbens børsmæglerselskab Korral gik midt i august konkurs efter at have plejet klubbens selskaber i en årrække.

Den ungarsk fødte Mark Szigethy, som har været et centralt medlem af Milliardærklubben, er nu fri som Fugl Føniks, som han selv udtrykker det, idet hans mangeårige partner og ejer af selskabet, nordmanden Kjartan Rist, har valgt at lukke og slukke i København.

Korral har aldrig hørt til den etablerede del af den nålestribede københavnske finansverden, men har i stedet dyrket Milliardærklubbens virksomheder som vindselskabet Greentech, biotekselskabet Bioporto, den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard, multiiværksætteren Peter Forchhammer samt finansmændene Aldo Petersen og Ole Abildgaard, der har været storkunder i butikken i de glade dage frem til nedturen i 2008.

Også den fynske ejendomsmillionær Borris Nielsen, som blev taget ved næsen af den konservative politiker Henriette Kjærs mand, Erik Skov Pedersen, samt forretningsmanden Harry Rosenberg havde deres gang hos Korral, som boede øverst i GN Store Nords tidligere fornemme hovedkvarter på Kgs. Nytorv.

I årene frem til finanskrisen tjente Korral gode penge, og Mark Szigethy var vennernes ven, der blandt andet inviterede på luksus-cruise og 40-årsfødselsdag i Italien med alt betalt.

Mark Szigethys anden konkurs

Det er ikke første gang, Mark Szigethy er involveret i en konkurs. I 2011 måtte hans investeringsselskab MCS Holding give op oven på nedturen i klubbens børsnoterede selskaber efter finanskrisen. Selskabet bogførte i 2008 en negativ egenkapital på 145 millioner kroner og en gæld på et tocifret millionbeløb, og Mark Szigethy udtrådte på det tidspunkt som ejer af Korral.

Mark Szigethy begyndte som børsmægler som bare 22-årig og nåede at blive aktiechef i Samson Bankieraktieselskab, hvor han passede bankens institutionelle kunder under daværende bankdirektør Ole Abildgaards ledelse frem til bankens krak i 1995.

Mark Szigethy var i mange år medlem af Foreningen af 1987, hvor også den nu konkursramte ejendomsmatador Carsten Leveau var medlem ligesom den tidligere topchef i det børsnoterede ejendomsselskab Gunnar Kristensen.

Trods Korrals konkurs er Mark Szigethy langtfra slået. Han arbejder i øjeblikket på højtryk for at få børsnoteret biotekselskabet Dandrit Biotech, som udvikler en vaccine mod tarmkræft.

Børsnoteringen sker - efter Milliardærklubbens sædvanlige opskrift - ad bagdøren via en forventet fusion med den børsnoterede pengetank, DKTI.

DKTI har en egenkapital på 26 millioner kroner og ejer egne aktier for et tilsvarende beløb.

Dandrits administrerende direktør, Eric Leire, bekræfter, at fusionen er på vej.

»DKTI skal diskutere fusionen på sin generalforsamling midt i september,« siger han.

Mark Szighethy er overbevist om, at planerne går igennem.

»Efter fusionen er det planen at foretage en kapitaludvidelse og få yderligere 50 millioner kroner i kassen. Så har Dandrit de 100 millioner kroner, som selskabet har brug for for at færdiggøre en række fase 2-forsøg. Efter to år forventer vi, at Dandrit er klar til salg til en af pharmaverdenens store spillere,« siger Mark Szighety.