Milliardærer på sko, stomiposer og plastikklodser: Seks danskere blandt verdens rigeste

Få overblikket over den portion danskere, der er at finde på Forbes' liste over verdens rigeste.

Lars Larsen, Hanni Toosbuy Kasprzak, Kjeld Kirk Kristiansen og Niels Peter Louis-Hansen er alle at finde på magasinet Forbes 2017-liste over verdens allerrigeste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup, Simon Skipper, Scanpix & PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Magasinet Forbes har i dag offentliggjort dets årlige liste over verdens rigeste, og der er seks danske navne blandt milliardærerne. Den højest placerede dansker er tredje generation af Lego-familien, Kjeld Kirk Kristiansen, der har en samlet formue på 146 milliarder kroner.

Det kan lyde af meget, men der er stadig et stykke til toppen af listen, hvor Microsofts stifter Bill Gates befinder sig for fjerde år i træk med en formue på 595 milliarder. På andenpladsen er den amerikanske forretningsmand Warren Buffet, der på trods af en nedgang på godt 2 milliarder kroner, stadig er god for over 522 milliarder kroner.

Listens nummer tre er Amazons grundlægger Jeff Bezos.

Nummer 35. Kjeld Kirk Kristiansen, LEGO – 146 mia. kroner

Tredje generation af Lego-familien er Danmarks højest placerede bidrag på Forbes’ liste. Kjeld Kirk Kristiansen har siddet i Legos direktørstol fra 1997 til 2004. Lego A/S ejes af familien Kirk Kristiansens holding- og investeringsselskab og af Legofonden. Familien er Danmarks suverænt rigeste familie, og Kjeld Kirk er Nordens rigeste. Skal Kirk-formuen sættes i perspektiv, kan man sammenligne med, at familieformuerne fra Bestseller, Coloplast, Lars Larsen, Ecco og Danfoss og Mærsk skal lægges sammen for at nå i samme prisklasse.

Nummer 225. Anders Holch Povlsen, Bestseller – 43,6 mia. kroner

Dansk modes førstemand er bedst kendt som manden bag Bestseller, der tæller mere end tyve mærker, blandt andet Vero Moda, Only Jack and Jones. I 2013 købte han 10 procent af aktierne i tyske Zalando, ligesom han for nyligt udvidede sin andel i engelske Asos. Desuden er Anders Holch Povlsen den største jordejer i Skotland.

Nummer 376. Martin Møller Nielsen, Nordic Aviation Capital – 26,3 mia. kroner

Martin Møller Nielsen har tjent penge på at opbygge verdens største flåde af turbopropfly til udlejning – kunderne tæller blandt andet Air Berlin, Olympic Air og Etihad. Den diskrete milliardær ejer 50 procent af selskabet Nordic Aviation Capital.

Nummer 474. Niels Peter Louis-Hansen, Coloplast – 24,2 mia. kroner

Opskriften på Niels Peter Louis-Hansens formue er stomiposer, katetre og plastre: Coloplast producerer intime hygiejneprodukter, og har tjent styrtende på det. Niels Peter Louis-Hansen ejer hovedparten af aktierne, dels via en stor privat aktiepost, dels via familiefonden Aage og Johanne Louis-Hansen Fond og dels via N.P. Louis-Hansen. Coloplast-familien er Danmarks tredjerigeste.

Nummer 544. Lars Larsen, Jysk – 16,6 mia. kroner

Lars Larsen er kommet langt siden han i 1979 åbnede sin første Jysk Sengetøjslager og havde ’et godt tilbud’ til danskerne. I dag har ’Dyne-Larsen’ mere end 2400 Jysk-butikker i 47 lande. Senest har han investeret i et golfeventyr i Himmerland. Placeringen som nr. 544 deler Lars Larsen med blandt andre den amerikanske præsident Donald Trump.                   

                                                                                                                               

Nummer 867. Hanni Toosbuy Kasprzak, Ecco – 10,4 mia. kroner

Ecco er ejet af den eneste kvindelige danske repræsentant på Forbes liste: Hanni Toosbuy Kasprzak. Hun overtog skovirksomheden efter sin far, Karl Toosbuy. Hvert år sælges der cirka 20 millioner par Ecco-sko verden over. Danmarks rigeste kvinde er meget privat, men er kendt for sin interesse for dressur.