Milliardær vil vende nedtur for dansk computerfirma

Iværksætteren Karsten Ree, der tjente næsten 1,5 mia. kr. ved at sælge Den Blå Avis, har taget kontrollen med det underskudsgivende computerfirma Zepto.

Foto: Scanpix

Det børsnoterede computerfirma Zepto skal igen give overskud inden for de næste 12 måneder.

Det er den klare besked fra direktør og ejer Karsten Ree, der via en emission tidligere på året nu ejer lidt over 50 procent af stemmerne i den tabsgivende virksomhed.

Karsten Ree, der blev milliardær og tjente godt 1,5 milliarder kroner. ved at sælge sit livsværk Den Blå Avis, har allerede understreget sin magt i firmaet ved for nylig at sætte sig selv i direktørstolen for computerfirmaet, der er noteret på vækstbørsen First North. Nu er målet en sort bundlinje, hvilket ifølge Karsten Ree skal ske allerede næste år.

- Målet er helt klart, at Zepto skal give overskud inden for de næste 12-24 måneder. Der er masser af potentiale i virksomheden, men der er brug for nye produkter til at styrke paletten, og det har været svært det sidste års tid på grund af krisen, siger Karsten Ree.

Majoriteten vigtigst

Som følge af Karsten Rees aktieopkøb i Zepto blev han tvunget til at give de resterende godt 1.000 aktionærer i butikken et tilbud om at overtage deres aktier for 2,94 kroner per aktie.

Samlet set sidder milliardæren nemlig på lige knap 53 procent af stemmerne, men indtil videre har bestyrelsen i Zepto anbefalet aktionærerne at takke pænt nej til Karsten Rees købstilbud, da de mener prisen er for lav. Det generer ikke den nyslåede direktør.

- Bestyrelsen er jo nødt til at melde ud, at de mener prisen er for lav for at vise tiltro til selskabet. Men det rører egentlig ikke mig. Det vigtigste er at have majoriteten, så jeg ikke møder noget modstand og kan få gennemført de ting, jeg ønsker for virksomheden, påpeger han.

Ny direktør søges

Ifølge Karsten Ree handler det nu om at få skabt troværdighed og loyalitet omkring Zeptos brand, efter en tid med økonomiske problemer og udskiftning i ledelsen.

Zeptos direktør Lasse Frost forlod således Zepto for nylig hvorefter Karsteen Ree overtog direktørposten. Men den stenrige iværksætter understreger, at hans indflytning i hjørnekontoret hos Zepto i Hedehusende kun er midlertidig.

- Jeg kiggede mig omkring, men jeg synes ikke rigtig, jeg kunne finde nogen egnede. Derfor har jeg selv sat mig i stolen, men det er klart, at vi skal finde en ny direktør. Men jeg vil ikke sætte nogen deadline på, siger Karsten Ree.