Milliardær vil spænde ben for Polaris med nyt bud på Mols-Linien

Søslaget om Mols-Linien fortsætter, og den aarhusianske milliarder Henrik Lind tilbyder at købe alle aktier, kapitalfonden Polaris ikke ejer, for 44 kroner per aktie.

Mols-linien færge afgang og ankomst fra Aarhus Havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milliardæren Henrik Lind kaster sig igen ind i kampen om Mols-Linien med et nyt bud på aktier i rederiet. Rigmanden har tidligere tilbud at købe alle aktier i rederiet, men set i lyset af at Polaris allerede har sikret sig 76,18% af aktierne i Mols-Linien, ændrer han nu strategi.

I erkendelse af, at det nu er umuligt at overtage hele rederiet, tilbyder han nu at købe alle aktier, Polaris ikke allerede ejer, for 44 kroner per aktie. Det er en kroner mere end den nuværende kurs og fire kroner mere end Polaris har tilbudt aktionærerne.

Målet er at opnå en position som mindretalsaktionær med minimum 10 procent af aktierne, fortæller han til Business.dk.

»Jeg ville gerne købe hele selskabet, men jeg må acceptere, at det ikke længere er muligt. Derfor ændrer jeg målsætningen til i stedet at blive en væsentlig minoritetsaktionær,« siger Henrik Lind om det nye tilbud.

»Det er stadig en investering, der passer ind i den samlede strategi i Lind Invest, men det kræver en vis ejerandel, for at sikre indflydelse og for at sikre, at aktierne ikke bliver tvangsindløst. Derfor er tilbuddet betinget af, at vi kan sikre minimum 10 procent af aktierne i Mols-Linien.«

Henrik Lind ejer i forvejen via sit investeringsselskab omkring fem procent af aktierne i rederiet, og kan med det nye tilbud spænde ben for Polaris' planer om at købe rederiet og afnotere det fra børsen. Hvis kapitalfonden kan opnå 90 procent af aktierne, kan de tvangsindløse resten, men det kan vise sig at blive vanskeligt.

En gruppe af småaktionærer, der modsætter sig kapitalfondens planer, sidder nemlig med 7,5 procent af aktierne, og accepterer de Henrik Linds tilbud på 44 kroner per aktie, så er rigmanden i mål, og Polaris' plan om at afnotere i en hurtig vending kuldsejlet.

Henrik Lind oplyser til Business.dk, at han ikke har haft dialog med andre aktionærer om det nye tilbud, og kan derfor ikke sige noget om, hvorvidt de vil acceptere det. Fristen i rigmandens tilbud er lagt således, at aktionærerne stadig kan nå at sælge til Polaris, såfremt betingelsen om tilsagn på mindst 10 procent ikke holder.

Kampen om det lille rederi har bølget frem og tilbage i de seneste måneder. I første omgang gav Polaris et købstilbud på 34 kroner per aktie, men interessen for rederiet fik kursen til at stige, og Polaris måtte hæve sit bud til 40 kroner per aktie. Samtidig sikrede kapitalfondenen sig »uigenkaldelig accept« til at købe ca. 46 pct. af aktierne fra de to andre storaktionærer Finansiel Stabilitet og Nykredit.

Polaris havde allerede købt andre 30 pct. af aktierne og siden flere mindre aktieposter.