Milliardær vil skabe sikret samfund i Solrød

Den danske milliardær René Sindlev investerer 700 millioner i stort projekt, der skal skabe et indhegnet boligområde med én indgang og høj grad af sikkerhed.

Erhvervsmanden René Sindlev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matteo Zini
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske Pandora-milliardær René Sindlev vil bygge et indhegnet boligkvarter i Solrød syd for København, hvor der kun er én indgang og sikkerheden skal være i top.

Det skriver Børsen.

Konceptet er inspireret af de såkaldte gated communities, der kendes fra særligt USA. Her har hele boligkvarterer et stort hegn rundt om, en bom ved indgangen, der skal holde uvedkommende ude, og vagter, der patruljerer fast i området.

»Jeg kan godt lide tanken om gated communities med hegn og vagter, som de har i USA,« siger René Sindlev, der selv er bosat i et aflukket område i Miami, Florida.

Ønsket om et hegn eller en mur hele vejen rundt, har lokalplanen i Solrød dog stillet sig i vejen for. I stedet bliver det træer, buske og naturen, der skal afskærme området fra omverden. Et område, der kommer til at bære navnet ”Trylleskov Strand”, og som René Sindlev kaster 700 millioner i.

For de penge skal der bygges i alt 246 boliger, heraf 164 lejligheder og 82 rækkehuse, der kommer til at koste cirka 3.4 millioner kroner stykket. Alligevel forventer René Sindlev at alle boligerne er solgt og opført indenfor to år.

René Sindlev er tidligere blevet vurderet til at være god for cirka halvanden milliard kroner. Siden da har rigmanden dog bl.a. investerer et trecifret millionbeløb i en amerikansk café-kæde, der går under navnet Dr Smood, sammen sin kone, Patrizia Manici Sindlev. For godt et år siden, da investeringen blev offentliggjort, lød ambitionen på 400 caféer indenfor en håndfuld år.