Milliardær vil bygge privat western-landsby

Amerikansk multi-milliardær vil have sin egen western-landsby tæt ved Aspen.

Den amerikanske multi-milliardær William "Bill" Koch har sat sig for at bygge en hel western-landsby - til privat brug. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOUG PENSINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske multi-milliardær William "Bill" Koch har sat sig for at bygge en hel landsby - til privat brug. Det skal forestille en western-landsby fra det 19. århundrede med egen saloon, fængsel og en togstation og bliver placeret oppe i bjergene Rocky Mountains tæt på det famøse skisportssted Aspen, hvor han i forvejen har en farm. Det skriver Bloomberg.

William "Bill" Koch, 72, planlægger at bygge den western-inspirerede landsby kun til ære for hans familie og venner. Han er en berømt samler og indehaver af op til flere værdifulde western samlerobjekter, som tæller alt fra malerier, udstyr og gamle klæder. Det har længe været hans store interesse, hvorfor han nu lever den helt ud ved at bygge landsbyen.

Han er ifølge Forbes god for omkring 4 milliarder dollars, svarende til cirka 24 milliarder kroner. Hans far startede olieselskabet Koch Industries, men efter nogle år i familievirksomheden solgte han sin andel af firmaet til sine to brødre, Charles og David Koch, der nu ejer selskabet. En stor del af hans nuværende formue stammer fra det salg.

Milliardærens mest kendte samlerobjekt er et 130 år gammelt billede af den lovløse Billy the Kid. Det er det eneste kendte eksisterende billede, som William "Bill" Koch måtte slippe 14 mio. kroner for sidste år, da han købte det på en auktion.