Milliardær uden vinger

Flemming Skouboe ved bedre end de fleste, at man skal holde familie og pengesager adskilt. Det ender stort set altid galt. Det giver splid og misundelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et klassisk familiedrama, som tusinder af danskere landet over kender alt for godt. Eller nærtstående søskende ryger i flæsket på hinanden i forbindelse med arv eller familiepengesager og nægter at tale med hinanden resten af livet.

Sådan er det også for Flemming Skouboe. Man kan sige, at han kender til familiekævl på et lidt højere niveau. Med en formue, der klistrer sig op ad to milliarder kroner, er der rigtig meget at blive uvenner over.

Familier og bestyrelser

Derfor er det Flemming Skouboes meget klare holdning, at man ikke skal besætte bestyrelsesposterne i en virksomhed med familiemedlemmer.

Nuvel. Der er undtagelser. Også hos Flemming Skouboe.Bestyrelsen i Møllehegnet Holding A/S lystrer navne som Hanne Skouboe, Simon Skouboe og Martin Skouboe.

»Joh, men Møllehegnet er jo blot en bankbog. Det er noget andet end en produktionsvirksomhed,« siger Flemming Skouboe om hustruen og de to børns inddragelse i den del af familieforetagendet.

Møllehegnet Holding er en velpolstret pengekasse, som i det seneste regnskabsår gav et udbytte til Skouboe´rne på 110 mio. kr.

Det er her på øen Fænø ud for Middelfart møllevingemilliarderne ligger efter salget af familieforetagendet LM Glasfiber.Efter et skidt aktieår i 2002 med et underskud på 110 mio. kr. har 2003 været noget bedre med et overskud på 56 mio. kr. »Selskabets resultat og økonomiske udvikling levede op til forventningerne,« som der står i den minimale ledelsesberetning på kun fem linier.

Kontanter for 1,4 mia.

Møllehegnet Holding har værdipapirer og kontanter for 1,4 mia. kr. Hertil kommer det indkøbte gods i Skotland, Glenfeshie, og øen Fænø, der gør ham til en af landets største godsbesiddere. Egenkapitalen er bogført til 1,5 mia. kr. efter en lille klatgæld til banken på blot syv mio. kr.

Efter sigende lever han livet, den 54-årige Flemming Skouboe.

En avishistorie går på, at han en dag sad og bladrede i et bilmagasin for at finde en ny bil. Men da biltesten konkluderede, at en sportsvogn BMWZ8, en Porsche Turbo og en Ferrari 360 Medona var lige gode, tjah, så købte han såmænd bare en af hver.Formuen fra LM Glasfiber-salget har gjort Flemming Skouboe til dobbeltmilliardær, og dermed placerer han sig formuemæssigt, i følge Berlingske Tidendes Nyhedsmagasins opgørelse, foran Carli Gry's Niels Martinsen, Rockwools Tom Kähler, Hjulcenterets Bent Asbjørn Nielsen, computerdrengene fra Navision og såmænd også foran Ane Uggla - Mærsk Mc-Kinney Møllers datter. (Langt den største del af A.P. Møller-formuen er nemlig bundet op i fonde.) Selv om Flemming Skouboe har tjent sine milliarder ved at producere vinger til vindmølleindustrien er han helt og aldeles færdig med den industri.

I forbindelse med Vestas' kapitaludvidelse blev han således spurgt om, hvorvidt han skulle købe nye aktier i Vestas. Svaret kom prompte:

»Nej, 100 procent nej.«