Milliardær sætter sit nordsjællandske slot til salg for 150 millioner

Dansk ejendomsmogul og ejer af Imerco sætter slot i Nordsjælland til salg. Det har været drevet som eksklusivt hotel, og sådan ønsker sælgeren, at det bliver ved med at være - også selvom salget så skal tage længere tid.

Kokkedal Slot
Det er ejer af Kokkedal Slot Copenhagen Mikael Goldschmidts ønske, at hotellet fortsat skal levere den høje grad af service og femstjernet luksus, som det er blevet kendt for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Var det noget med dit eget eksklusive slotshotel med spaområde, golfbane og ridestald lige ned til Øresund? Så er det måske nu, du skal slå til.

I hvert fald har den danske ejendomsmogul Mikael Goldschmidt sat hotellet Kokkedal Slot Copenhagen til salg. Siden 2011 har det historiske slot været drevet som luksushotel med 59 værelser og suiter, og det har sikret hotellet en plads i den eksklusive internationale sammenslutning Small Luxury Hotels of the World.

Ejendommen ligger i Hørsholm i Nordsjælland og kommer med et prisskilt på 20 millioner euro (lige knap 150 millioner kroner), hvilket indsnævrer feltet af potentielle købere en smule.

Fokus på Imerco og ejendomme

Hotellets ejer, Mikael Goldschmidt, ønsker udover den klækkelige sum penge, at det fortsat drives som det luksushotel, han har opbygget. Selv hvis det skulle betyde, at ejendommens liggetid på markedet skulle blive lidt længere.

»Det er mit ønske at finde en køber, som vil videreføre dette helt unikke »high end koncept«, og vi vil være meget tålmodige i denne proces, idet vi vil være helt sikre på, at en eventuelt ny ejer vil videreføre dette, så man fortsat vil mærke denne helt særlige magi, som i dag kendetegner slottet,« udtaler Mikael Goldschmidt gennem en pressemeddelelse.

Salget sker grundet Mikael Goldschmidts ønske om, at hans virksomhed, M. Goldschmidt Holding fremover skal koncentrere sig mere om sin hovedaktivitet som privatejet ejendomsselskab samt om ejerskabet af Imerco, som er Skandinaviens største isenkræmmerkæde.