Milliardær rejser sig efter kæmpe tab

Peter Stubkjær Sørensen, der blev milliardær på at sælge vindmølleselskabet Bonus Energi til Siemens, har rejst sig efter en økonomisk øretæve på over en kvart milliard i 2008. Seneste regnskab viser et plus på godt 290 mio. kr., men rigmanden har stadig ikke nok tro på markedet til at kaste sig ud i nye investeringer.

Peter Stubkjær Sørensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Efter et 2008 med voldsomme dyk i ejendomspriser og aktiekurser har den jyske milliardær Peter Stubkjær Sørensens og hans private selskab Stubkjær A/S fået oprejsning i 2009. Det dugfriske regnskab viser således et plus på 290 mio. kr. efter skat, hvilket skal ses i forhold til, at vindmilliardæren, der blev rig på at sælge selskabet Bonus Energi til Siemens, tabte over en halv milliard i 2008.

Fremgangen i milliardærens selskab betyder, at han sidste år var i stand til at hæve en årsløn på ti mio. kr. og samtidig kunne glæde sig over, at egenkapitalen i hans privatejede firma nærmer sig 2,5 mia. kr. Til trods for de mange hundrede millioner kroner, som han tjente alene i 2009, har Peter Stubkjær Sørensen endnu ikke mod på at kaste sig ud i større ejendoms- eller aktieinvesteringer.

Læs også: Jysk milliardær redder vindmøllefirma

»Jeg mener ikke, priserne på nuværende tidspunkt er tilstrækkeligt attraktive til at foretage større investeringer. Jeg investerer, når mulighederne byder sig, men for tiden har jeg valgt en passiv strategi og holder mig på sidelinjen, da der fortsat er stor usikkerhed på markedet,« siger den jyske rigmand, der er bosat i Brande.

Ingen gæld

Han fik stor opmærksomhed ved milliardsalget af Bonus Energi for godt seks år siden, da han blandt andet kvitterede for salget ved at betale en klækkelig bonus til sine mange medarbejdere. Selv har han siden salget investeret i en lang række virksomheder herunder fodboldklubben FC Midtjylland, samtidig med, at han også har bevæget sig ind på markedet for ejendomme og pantebreve. Investeringerne foregår typisk via datterselskabet Stubkjær Invest samt selskabet Danregn Vindkraft.

Læs også: Mød en af Danmarks ukendte milliardærer

»Heldigvis har jeg ikke købt op i samme stil som andre de seneste par år, og derfor kan jeg relativt hurtigt komme på fode igen. Men jeg er meget usikker på især aktiemarkedet, da uroen her påvirker økonomien generelt,« siger Peter Stubkjær Sørensen, der oprindeligt er uddannet automekaniker.

I forhold til mange andre af landets mest velhavende erhvervsfolk kan Peter Stubkjær Sørensen glæde sig over, at han stort set ingen gæld har i sine virksomheder. Forventningerne til 2010 er da også positive, om end det endnu er for tidligt at spå om, hvad koncernen kommer til at tjene i år.