Milliardær lun på at lave mini-PCer

En af verdens rigeste mænd vil være med på det hurtigst voksende PC-marked.

Oracle-stifter og -topchef Larry Ellison vil gerne lave mini-PCer, nu hvor han har købt konkurrenten Sun. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Succesen med de ultrabærbare og prisbillige mini-PCer tiltaler en af verdens rigeste mænd, som nu overvejer at kaste sig ind i det nye forretningsområde.

Topchefen for IT-giganten Oracle, verdens fjerderigeste mand Larry Ellison, har set sit lun på mini-PC-markedet, efter at han købte konkurrenten Sun Microsystems for syv milliarder dollars. Sun ejer nemlig den såkaldte Java-teknologi, et programmeringssprog, som anvendes på både PCer og mobiltelefoner. Og Ellison ser muligheder i simpelt hen at bruge Java som styresystem på de små computere i stedet for Windows og Linux.

»Jeg kan ikke se, hvorfor nogle af disse maskiner ikke skulle komme fra Sun. Der vil komme computere, som helt grundlæggende bygger på Java,« sagde han forleden på en brugerkonference om netop Java.

Mini-PCer driver markedet

Oracle, der er verdens tredjestørste softwareproducent, vil dermed gå i clinch med især Acer og Asus, som førte an med mini-PC-revolutionen. Den skabte et helt nyt computermarked - og samtidig er mini-PCerne årsag til, at det samlede computermarked i verden stadig går frem. Var de ikke blevet den store succes, de er med et salt på 11,7 millioner styk sidste år, ville der være tilbagegang på markedet.

Faktisk frembragte Oracle allerede i 1996 et letvægtsalternativ til PCen, kaldet Network Computer. Den blev bygget for at være koblet på nettet men blev aldrig en succes.