Milliardær kopier trend og deler Xerox i to

Xerox, der blandt andet er kendt for at producere kopimaskiner, er blevet enig med milliardær og storinvestor Carl Icahn om, at koncernen skal deles i to børsnoterede selskaber.

Milliardæren Carl Icahn, der i november afslørede, at han ejer over 8 pct. af aktierne i Xerox, skal udpege tre medlemmer af serviceselskabets bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opsplitningen vil dels skabe et dokument-teknologi-selskab til en anslået værdi af 11 mia. dollar, dels et selskab til en værdi af 7 mia. dollar, som skal servicere både det offentlige og private med sundhedsydelser og transport.

Det skriver Bloomberg News.

Milliardæren Carl Icahn, der i november afslørede, at han ejer over 8 pct. af aktierne i Xerox, skal udpege tre medlemmer af serviceselskabets bestyrelse.

Med beslutningen kopier Xerox en trend. Eksempelvis har den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa tidligere på måneden besluttet at dele sig i to.

Analytiker Anurag Rana fra Bloomberg Intelligence er skeptisk over for tiltagene.

- Det her hjælper måske aktionærerne på kort sigt men adresserer ikke de strukturelle udfordringer, selskabet står over for, siger Anurag Rana til Bloomberg News.

Kort tid efter børsåbningen på Wall Street stiger aktien med 3,6 pct. til 9,55 dollar.