Milliardær investerer i Hyperloop – men ændrer navnet

Musik- og luftfartsmilliardæren Richard Branson har sat penge i Elon Musks Hyperloop.

Paradigm Hyperloop team from Memorial University in Newfoundland, Canada prepare to run their hyperpod at SpaceX's Hyperloop Pod Competition II in Hawthorne, California, U.S., August 27, 2017. REUTERS/Mike Blake Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE

Richard Bransons Virgin Group har investeret et ukendt beløb i Tesla-grundlæggeren Elon Musks transportprojekt Hyperloop One, skriver CNBC. Ifølge nyhedsbureauet får selskabet nu et nyt navn, nemlig Virgin Hyperloop One.

Musk lancerede hyperloop-idéen i 2013, og projektet nåede en milepæl tidligere i år, da den første test af projektet i fuld skala blev gennemført.

Dengang tog selskabet det første konkrete skridt mod at nå den eventyrlige hastighed, som Hyperloop – på papiret – skal kunne opnå: 1.200 kilometer i timen.

Dette er Hyperloop

Infrastrukturen i Hyperloop er et net af rør i jorden, som er karakteriseret ved et lavt lufttryk. Tanken er, at den reducerede friktion skal gøre det muligt for passagerer at rejse i kapsler i noget nær overlydshastighed. Kapslerne skal drives frem gennem rørene af en elektrisk motor og en kompressor.

Musk mener, at dette er en bedre måde at rejse mellem storbyer end ved at benytte højhastighedstog.

Projektet er i startfasen, og i fjor havde Hyperloop sine første testkørsler i USA's Nevada-ørken.

Til næste sommer vil selskabet også teste selve kapslerne på forskellige baner. Under forberedelserne af de kommende prøver har selskabet fremlagt resultaterne fra sidste gang, de gennemførte en lignende test. Samme sted, i Nevada-ørkenen, forsøgte de den 12. maj for første gang at køre en Hyperloop One-kapsel.

Den blev holdt svævende over banen ved hjælp af magneter, og det lykkedes at holde den svævende i 5,3 sekunder i et vakuumpakket rør, og man målte hastigheder på op til 113 kilometer i timen.