Milliardær hæver ikke bud på telegigant

Sidste frist for bud på Frankrigs næststørste teleselskab, SFR, betyder ingen ændringer i de bud, der ligger.

Telekoncerne Bouygues og kabel-TV-selskabet Numericable deltager begge i opløbet om at købe Frankrigs næststørste telekoncern, SFR, og ligesom de to forretninger her ligger deres bud tæt. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU

Der bliver ingen budkrig i sidste øjeblik om Frankrigs næststørste teleselskab.

Det fastslår milliardæren Patrick Drahi, som kontrollerer kabel-TV-selskabet Numericable, forud for onsdagens sidste frist for indlevering af bud på teleselskabet SFR, som er sat til salg af mediekoncernen Vivendi.

Numericable har budt 10,9 millioner euro i kontanter samt en aktieandel på 32 procent til Vivendi efter overtagelsen. Frankrigs tredjestørste telekoncern, Bouygues, har budt 10,5 millioner euro i kontanter og 46 procents ejerandel.

Lover ikke at afskedige

»Det tilbud, jeg har givet, har været gyldigt siden 5. marts. Jeg har ingen grund til at ændre det. Jeg er en, man kan stole på,« siger Patrick Drahi til den franske finansavis Les Echos.

Han tror, at et samlet Numericable og SFR vil kunne tiltrække omkring fem millioner nye kunder over de næste fire år og skabe synergier for en milliard euro om året. Samtidig har han lovet, at en fusion ikke vil medføre afskedigelser - et løfte, som konkurrenten Bouygues også har givet, og som har fået den franske regering til at antyde, at Bouygues bør blive køberen af SFR.

Vivendis bestyrelse mødes fredag for at gennemgå de to tilbud, som indtil nu foreligger.

Den 50-årige marrokanskfødte ingeniør Patrick Drahi ligger som nummer 215 på magasinet Forbes' milliardærliste.