Milliardær-datter donerer fiskekutter til Skagen

Skagen-mæcen Jørgen Philip Sørensens familiebåd er netop indviet som ambassadørbåd for byens virksomheder

Den glade giver, Christina Sørensen Lötter, tager her en sludder med besætningsmedlemmerne Jørgen Bach (i midten) og kaptajn Michael Pedersen (til højre). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christina Sørensen Lötter er sin fars datter. Nu afdøde Skagen-mæcen og milliardær Jørgen Philip Sørensen elskede Skagen og investerede bla. store summer i renoveringen af de gamle hoteller i Gl. Skagen. Hans datter er gået i hans fodspor og har foræret fiskekutteren OKE til Skagen Havn.

“Det ville min far have syntes om,” siger Christina Sørensen, da hun byder Berlingske velkommen ombord.

Den 80 år gamle OKE var i mange år familiens fritidsbåd, og i det tidligere lastrum er indrettet med gedigne køjer og spisebord. Her kan byens virksomheder invitere kunder på frokost og en sejltur rundt i Danmarks største fiskerihavn. Kun nogle små skabslignende sove-lukaf’er bag nydelige skabslåger minder om de kummerlige forhold for tidligere tiders fiskere.

Den 80 år gamle OKE var i mange år familiens fritidsbåd Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson.

Så nu har Skagen og havnens virksomheder altså en ambassadørbåd. Men byen har sandelige også indtil flere ambassadører!

En af dem, der har været med i mange år, er Flemming Lindeløv, tidligere topchef for Carlsberg og formand for Lundbeck, har sommerhus i Skagen, og er medlem af ambassadørkorpset, som tæller 20 personer fra mange dele af samfundet.

Flemming Lindeløv, tidligere topchef for Carlsberg og formand for Lundbeck, har sommerhus i Skagen, og er medlem af det såkaldte ambassadørkorps. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson.

“Vi mødes en gang om året, diskuterer og giver input til Turisthus Nord,” fortæller Lindeløv. Turistdirektør René Zeeberg nikker: “Vi går derfra med hovedet fuld af gode ideer,” siger han.

Selvom Skagen er en succes med halvanden millioner gæster om året, så er der hele tiden brug for at udvikle turismen. Skagen satser lige nu meget på erhvervsturisme for at lokke virksomheder og organisationer til at holde konferencer og møder i byen for på den måde at udvide sæsonen.

Blandt byens øvrige ambassadører er Danmarks ambassadør i Berlin, Friis Arne Petersen, direktør for Skagens Kunstmuseer, Lisette Vind Ebbesen, operasanger Jens-Christian Wandt, som hvert år arrangerer Verdensballetten ved Den tilsandede Kirke, og Peter Geisling, tv-læge på DR.

TV: Bag kulisserne: Derfor rapporterer Berlingske Business fra Skagen i denne uge